0000 Privatleasa bil – Motorsportfoto

Motorsportfoto

– proffs på fotografering och motorer –

Privatleasa bil

Något som verkligen har blivit populär under de senaste åren är att privatleasa en bil istället för att köpa.

Vad är egentligen privatleasing?

I stället för att köpa en bil genom att lägga en kontantinsats kan du hyra en bil under en viss period, oftast 36 månader. Tillsammans med bilförsäljaren räknar ni ut hur många mil du beräknar köra och när avtalet görs upp skrivs antalet mil och månader in i leasingavtalet. Om du skulle köra fler mil än vad som avtalats får du betala extra för dem när bilen återlämnas. Räkna därför hellre med fler mil om du vet att du kör mycket. Ingen handpennings behövs, du betalar endast en månadskostnad och i den ingår bland annat försäkring, service, vägassistans och garantier. Alla billeasingsföretag har inte samma förmåner, läs därför på företagens hemsidor innan du bestämmer dig.

Återlämning

När det är dags att lämna tillbaka den privatleasade bilen ska den vara i ett skick som är rimligt efter körsträckan och antal månader. Är bilen i sämre skick än vad som anses som rimligt får du betala för onormalt slitage.

Fördelar

Du kan hämta ut en helt ny bil utan att betala kontantinsats. Du betalar istället månadsvis för den period och körsträcka som du och bilhandlaren kommit överens om. När bilen ska lämnas tillbaka kan du välja en helt ny bil igen och på sätt kör du alltid nya, trygga bilar.

Nackdelar

Är du en skötsam person och tar hand om bilen som du ska är det inga problem att leasa. Däremot kan det bli dyrt om den privatleasade bilen har onormalt slitage när den återlämnas. Då är det du som får betala för reparationen. Därför bör du alltid kontakta bilföretaget om du råkat ut för en olycka och kanske fått en buckla på bilen medan leasingtiden pågår.

plånbok med pengar

Köpa bil

Vill du köpa bil måste du betala en kontantinsats eller ta ett billån. Då äger du bilen och kan göra vad du vill med den. Du måste själv stå för service och reparationer, men körsträckan bestämmer du själv och du kan också sälja bilen när du vill.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2023 Motorsportfoto

Tema av Anders Norén